Leefvraag Wat bepaalt jouw smaak?

Dinsdagavond 19 februari is het weer tijd voor een MakeYourMind Meeting. Tijd voor een goed gesprek. We gaan het dit keer over smaak hebben. Want als je er even bij stil staat, is dit best wel een fascinerend onderwerp. Dagelijks heb je ermee te maken en ik ben dan ook heel benieuwd wat voor invloed dit heeft op ons leven.

Wat is smaak eigenlijk? Is het überhaupt te definiëren? Wat is het nut van het hebben van een smaak? Wat bepaalt jouw smaak? En kan smaak tot een gewoonte leiden waardoor je op een gegeven moment ‘gevangene’ bent van die smaak? Kortom genoeg gespreksstof voor boeiende gesprekken. Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe jij na afloop tegen jouw eigen smaak kijkt.

Om onze smaakpapillen nog even extra te toetsen, verzorgt Frederik Schijns (eigenaar van Ingenieurshuis Schijns) aan het einde van de avond een kleine wijnproeverij voor de liefhebbers. Hij is onze gastheer voor deze avond en ontvangt ons in zijn werkruimte in Maastricht gevuld met bijzondere kunstobjecten. Je smaak wordt op alle fronten op de proef gesteld!